Duizeligheidsklachten

Duizeligheid is een veel voorkomende klacht bij ouderen en volwassenen. Dit kan door veel verschillende dingen worden veroorzaakt, denk bijvoorbeeld aan oog- of oorklachten, hersenaandoeningen, lage bloeddruk of gebruik van bepaalde medicatie.

Sommige mensen hebben een ronddraaiend gevoel dat zich voordoet bij verandering van de positie van het hoofd. Anderen hebben een continu gevoel van instabiliteit, ze voelen zichzelf licht in het hoofd of hebben het gevoel dat ze op een boot zitten. Deze klachten kunnen mensen flink beperken in hun leven. Duizeligheid kan ook het risico op vallen vergroten, dit is vooral voor ouderen een serieuze zorg.

De meest voorkomende vorm is positieduizeligheid (BPPD), maar de klachten kunnen ook voortkomen uit de nek (cervicogene duizeligheid), een ontsteking aan het evenwichtsorgaan (neuritis vestibularis) en de ziekte van Ménière.

Onze therapeuten Ineke Fennet-Popma en Merijn Smak zijn gespecialiseerd in duizeligheidsklachten en kunnen u helpen om hiervan af te komen. Zij zullen door middel van een vraaggesprek en onderzoek beoordelen om welke vorm van duizeligheidsklachten het gaat. Daarna zullen zij met specifieke behandelmethodes proberen om de klachten te verhelpen.

Herkent u deze symptomen of bent u gediagnosticeerd met een bepaalde vorm van duizeligheid?
Neem dan contact op met de praktijk om een afspraak te maken met Ineke of Merijn.